ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ


To blog του Μανώλη Νταλούκα - http://freedomgreece.blogspot.gr

Ο Γιώργος Τσίγκος (φωτο Μ.Νταλούκας 2018), με το συγκρότημα του Οι Μαύροι Κύκλοι,  κυκλοφόρησε στην εκπνοή του 2017, τον δίσκο Αν, που καταγράφεται στα σημαντικά έργα του ελληνικού ροκ. Μιλάμε για βινύλιο, με διπλό εξώφυλλο που περιλαμβάνει και δώρο, ένθετο CD. 


Η έκδοση δεν έγινε από δισκογραφική εταιρεία. Ο Γιώργος Τσίγκος, κατόρθωσε να πραγματοποιήσει την κυκλοφορία, κερδίζοντας κάποια χρήματα, πουλώντας στην ανακύκλωση, χαρτί και μέταλλα που μάζευε από τα σκουπίδια. Respect.   


Τα τραγούδια, είναι πολύ οργισμένα.

Ο Τσίγκος, βγάζει όλο τον θυμό του για την κοινωνική αδικία, και την άκρατη φτώχεια που γνώρισε από παιδί, μεγαλώνοντας σε μια παράγκα, με άλλα δύο αδέλφια, και μία μάνα που ξενόπλενε για να τους μεγαλώσει.

Αν και εγκατέλειψε το Σχολείο στα 16 του χρόνια, μπαρκάροντας για να βοηθήσει την οικογένεια, ο στίχος του σου δίνει την εντύπωση πως γράφτηκε από έναν πολύ σπουδαγμένο. Ο λόγος είναι πως ο Τσίγκος, ποτέ δεν σταμάτησε να διαβάζει και μάλιστα, έχει γράψει και τυπώσει βιβλία και ποιήματα, που δείχνουν πως αγαπούσε τα γράμματα, αλλά η μοίρα το έφερε έτσι, να μην μπορέσει να τελειώσει σπουδές.


Σε όλα τα τραγούδια, μας δίνει εικόνες από την μεγάλη περιπέτεια της ζωής του. Το πιο αυτοβιογραφικό, είναι το Χαμόγελο, όπου και πιάνει την ιστορία από την αρχή...


Γεννήθηκα στο Ελληνικό, σε πλινθόκτιστο προσφυγικό

της πόντιας γιαγιάς είχα, το καντήλι για φυλαχτό...

 
Loading...