Η Μεγάλη Τέλεια Αγάπη - 2001

Κι ενώ όλοι μιλούν για την αγάπη (κι εννοούν βέβαια τη βαριά νταλκαδοκαψούρα) σε μια πεζή κι ανέραστη εποχή που θέλει να αυτοπυρπολούνται οι ρομαντικοί εραστές, σε μια εποχή σκληρή, υπερρεαλιστική, της αρπαχτής, της πουτανιάς, της σκυλοροκάδικης εθνικής τσιφτετελοξεφτίλας ο Γιώργος Τσίγκος έρχεται με το νέο, πέμπτο του βιβλίο να μας θυμίσει ότι η υπάρχει ακόμα η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ κι όποιος δεν τη σέβεται (τον εαυτό του) να τη φοβάται.

Ιδιόμορφη, απρόσμενη γραφή μας ταξιδεύει με την ίδια χάρη στο παρελθόν όσο και στο μέλλον της ονειροφαντασίας που έχει βασίλειο μέσα στις καρδιές όσων από μας κρύβεται ένα παιδί, μια παιδική Αγνή Αγάπη. Θέλει πολύ μεγάλη καρδιά να μάθεις να πολεμάς για κείνη. Πρέπει να την πιστεύεις πάνω από τον μίζερο εγωισμό σου, να ξέρεις να δίνεσαι αλτρουιστικά, άδολα και να ΄σαι έτοιμος να πουλήσεις πολύ ακριβά το τομάρι σου για να την υπερασπιστείς μέσα στη μεγάλη αρένα της σύγχρονης αδηφάγας κοινωνίας που πετά αδίστακτα κάθε καρδιά, κάθε ψυχή ερωτευμένη στον καιάδα των εκάστοτε φασιστικών big brother. Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι εδώ και η εξέγερση είναι αναπόφευκτη. Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ είναι εδώ και για όποιον την πιστεύει θα του δώσει την αιώνια εφηβική νεότητα, την αθανασία, τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.

Το μεγάλο ερώτημα-μαχαίρι της διχόνοιας, της αμφιβολίας το κρατούν από της γέννησης του κόσμου πάνω από τα κεφάλια μας οι κανίβαλοι των συναισθημάτων μας και κόβουν κατά τα μέτρα τους και τα συμφέροντά τους τα αγνά ερωτικά ονειρατά μας γι αυτόν τον κόσμο. Διαλαλούν με τους νόμους τους ότι Δεν Υπάρχει η ΤΕΛΕΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.

Ο συγγραφέας, με την ευαίσθητη παραμυθένια χιουμοριστική άποψή του (πολλές φορές μαύρη), καταθέτει τις απόψεις του. Είναι ευχάριστο το ανάγνωσμα, από την αρχή μέχρι το τέλος του βιβλίου, κρατώντας μας σε αγωνία για την ίδια τη ζωή των παραμυθένιων του ηρώων. Κι όλη τους η μαγεία είναι ότι μας μοιάζουν. Είναι κομμάτια του πιο εσώτερου εγώ μας, του καλύτερου εαυτού μας που πολλές φορές γίνεται δήμιος κι εφιάλτης των πιο τρυφερών παιδικών ονείρων μας.

Το βιβλίο έχει διακόσιες δέκα σελίδες μεστής, συχνά ποιητικής γραφής κι είναι ευχάριστο ακόμα κι αν δεν είναι το καλύτερό σου να διαβάζεις. Η ευχάριστη όμως έκπληξη έρχεται γενναιόδωρα στον αναγνώστη και φίλο της εκάστοτε δημιουργίας του Γιώργου Τσίγκου καθώς θα ανακαλύψει ότι υπάρχει ένα βιβλίο ακόμα μέσα στο βιβλίο.

Κι αυτό τελικά ίσως μας πείσει ότι είναι δύναμη η μοναδική Αλήθεια μέσα μας. Να φαντάζεσαι δηλαδή και να πλάθεις τις δικές σου εικόνες. Να παλεύεις σε κοινούς αγώνες με τους συνανθρώπους κάτω από τη μεγάλη σημαία της Αλληλεγγύης για να μπορέσεις κατακτήσεις τη δική σου Ζωή, τη δική σου ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ. Αυτή που σου αξίζει κι όχι αυτή που σου σερβίρουν οι διαφημιστές πολιτικάντηδες για να σε κάνουν να βουλιάζεις ολοένα στα fast food των έτοιμων απαντήσεων τύπου Σκουπιδοτηλεόρασης.

Οι χιλιάδες ρουφιανοτηλεκάμερες δεν μπορούν να σώσουν την ψυχή μας κι είναι η σωτηρία της η μεγαλύτερη Ανάγκη στο σήμερα. Όποιος έχει την πραγματική ανάγκη θα λάβει τη χάρη της ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΛΕΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ. Οι υπόλοιποι κοιμηθείτε ήσυχα. Ένας βιασμός είναι σαν τους άλλους και σαν επεισόδιο σαπουνόπερας θα περάσει.

'Aλλωστε σκεφτείτε κι αυτό. Ένα βιβλίο είναι κι αυτό δεν έβλαψε κανέναν (ξέρετε πολλούς στο ελληνόφωνο ροκ που πληρώνουν για να εκδώσουν βιβλία από τη τσέπη τους;). Η μεγάλη όμως ανάγκη μιας νέας γενιάς που το λέει η καρδούλα της και πεινάει αιώνες για την ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ;

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΛΕΙΑ ΑΓΑΠΗ φιλοξενείται στα φιλόστοργα ράφια των παρακάτω βιβλιοπωλείων και δίνεται έναντι του ποσού των επτά ευρώ και τριαντατεσσάρων λεπτών (7,34) ενώ μπορείτε να το παραγγείλετε και από τη σελίδα μας.

  • UNDERGROUND, Καραολή & Δημητρίου 56, Πειραιάς. Τηλ. 010.42.22.211
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, Βαλτετσίου 53, Αθήνα , Τηλ. 010.38.02.040
  • ΣΟΛΑΡΙΣ, Μπόταση 6, Αθήνα. Τηλ. 010.38.41.065

 
Loading...